skip to Main Content
+36 30 266 0257 smdk.hu@gmail.com

PLC programozás

Cégünk már évtizedes tapasztalattal rendelkezik
a különböző irányítási és szabályozási folyamatok PLC vezérléssel történő megoldásával.

– Régi elavult relés vezérlések kiváltása a XXI. század technikájával
– Új célgépek berendezések PLC-s vezérlés készítése
A PLC programok általában egy számítógépen, speciális alkalmazásokra íródnak, majd egy közvetlen csatlakozású kábel, vagy egy hálózat révén töltődnek a PLC-re.
A programot a PLC tárolja, vagy egy akkumlátorral ellátott RAM-ban, vagy más, sérthetetlen flash memóriában. Egy egyszerű PLC gyakran több ezer relét helyettesíthet a programjával.

A PLC számos automatizálási feladatra alkalmazhatók. Ezek általában a gyártás során meglévő ipari folyamatok, ahol az automatizálási rendszer fejlesztésének és karbantartásának költségei viszonylag magasak az automatizálás teljes költségéhez képest, és ahol a mőködtetés során többször módosítják a rendszert.

A PLC bemeneti és kimeneti eszközei kompatibilisek az ipari robot eszközökkel és vezérlőkkel, csak egy kis villamos tervezési munka szökséges hozzá, hogy a megfelelő üzemelési sorrendet megkapjuk. A PLC alkalmazások általában kifejezetten személyre szabott rendszerek, így magának a PLC-nek a költsége alacsony a speciális, személyre szabott tervezési munkához képest. Másrészről, a tömeggyártású termékek esetében, a személyre szabott rendszerek gazdaságosak az olcsóbb alkatrészköltség miatt, melyek optimálisan kiválaszthatók, és a mérnöki költségek is csak több ezer vagy millió egység legyártása után ismétlődnek.